Je team in een positieve vibe

– Team Ontwikkel Programma –

Ondernemer met een groeiend team

Je bent al een aantal jaren ondernemer en hebt een mooi bedrijf neergezet. Inmiddels groeit je team en merk je dat het leidinggeven niet altijd vanzelf gaat. Het loslaten van taken aan je team is niet gemakkelijk, pakken zij het wel op jouw manier op? Niet alle teamleden zijn zo gedreven als jij, hoe krijg je ze mee in jouw visie? Tijdens de vergadering knikt men ja, maar na enige tijd blijk dat het punt niet is opgepakt. Je wilt graag met je visie en plannen voor de lange termijn bezig zijn, in plaats van operationele zaken en korte termijn oplossingen.

Ik help ondernemers om hun team inzichten te geven zodat ieder vanuit zijn drijfveren vol energie en focus een bijdrage kan leveren aan de groei van het team en het bedrijf. Er ontstaat een prettige samenwerking, onderling begrip en meer focus om met elkaar meer impact te maken.

Met als resultaat dat jij als ondernemer de vrijheid hebt om te ondernemen en je kan richten op de lange termijn plannen.

Vraag jij je regelmatig af:

 • Hoe krijg ik het team op √©√©n lijn ?
 • We zijn wel een team maar waarom loopt het samenwerken niet lekker?
 • Waarom houdt men zich niet aan de afspraken?
 • Waarom doen mijn mensen niet wat ik van ze verwacht?
 • Hoe maak ik mijn punt voor iedereen duidelijk?
 • Hoe kan het toch dat ze ¬īja¬ī zeggen, maar ¬īnee¬ī doen?
 • Waarom voel ik weerstand in het team, maar krijg ik er geen grip op?
 • Waarom heb ik het zelf druk met wat het team eigenlijk zou moeten doen?¬†¬†

Herken je  één van bovenstaande situaties? 

Dan kan ik je met het Team Ontwikkel Programma (TOP)  verder helpen. Benieuwd wat het programma voor jouw team kan betekenen? 

Team Ontwikkel Programma (TOP)

Wat kan je verwachten:

Vertrouwen, openheid,¬†verbinding, begrip, inzichten, initiatief¬†en een¬†goede ‚Äėvibe‚Äô¬†in het team. En voor jouw als ondernemer¬†handvatten¬†om het team¬† leiding te geven op een manier die werkt!

We starten met een brainstorm sessie, waarin we meer inzicht krijgen in de huidige situatie en de gewenste situatie van het team. Afhankelijk van jullie doelen en wensen maak ik een programma op maat.

Om helder te krijgen wat het team drijft en hoe men de kennis en competenties inzet, start ik met het opmaken van ieders persoonlijke profiel. Hierbij maak ik gebruik van de methode van Management Drives. Het Teamprofiel geeft onder andere antwoord op de vragen:

 • Waar ligt de kracht van het team?
 • Wat zijn de valkuilen?
 • Waar krijg het team energie van en waar verlies het energie?
 • Welk verlangen is er binnen het team
Tessa van Balen met een lach

Het Team Ontwikkel Programma (TOP) is een combinatie van individuele- en teamsessies. De individuele sessies zijn bedoeld voor het inzicht krijgen en bewust worden van het persoonlijke gedrag. Tijdens de teamsessies gaan we dieper in op de droepsdynamica en duiken we ook onder de waterlijn om boven te halen wat daar speelt.

Ieder bedrijf is anders, maar door mijn ervaring kan ik zeggen dat onderstaande thema’s regelmatig terug komen in het programma:

 • Team inzicht
 • Openheid in het team
 • Werken aan vertrouwen
 • Doelen stellen in samenwerking
 • Effectief communiceren
Tessa van Balen met een lach

Het resultaat

Een team dat als een hecht team samenwerkt, waar begrip is voor elkaar en openheid is in de communicatie. Waar men en men focust op doelen en zelf verantwoordelijkheid neemt.

Hierdoor groeit het team en kunnen jullie als bedrijf nog meer impact maken.

Boost je Team is een maatwerk programma dat je inzichten en handvatten geeft om de nieuwe manier van samenwerken vast te houden. Door minimaal een half jaar samen aan de slag te gaan ontstaat bewustwording, wat we omzetten in een positieve Mindset.

Met als resultaat:

Een team dat  blijvend verandering inzet, die impact maakt!

Bewustwording

Een goed team is zich bewust van elkaars krachten en valkuilen. Met een drijfverenprofiel heeft het team voortdurend inzicht in elkaars motivatiefactoren. En kan je werken vanuit je volle energie.

Bewegen

Openheid, onderling begrip, focus en  samenwerking wordt omgezet in beweging. Ik begeleid het team hoe zij het voor elkaar krijgen om dit dagelijks optimaal in te zetten. 

Borgen

Na dit programma is het team een ECHT team en in staat om optimaal samen te werken, effectief te communiceren, doelen te stellen en eigenaarschap te pakken.  Niet eenmalig, maar voortdurend, met als resultaat groei voor het team en jouw bedrijf.

Referenties

” Tessa heeft ons team naar een hoger niveau gebracht. Door haar inzet en flexibiliteit heeft ze de mensen binnen ons bedrijf op een juiste wijze gesproken, zowel individueel als in teamverband,¬† zodat ze meer uit zich zelf halen. Hierdoor zijn de afdelingen onderling, maar ook het team als totaal onderling beter gaan samenwerken.

Er is meer begrip voor elkaar en elkaars werk.

Tessa is een prettige dame om mee te sparren over de bedrijfsvoering en op welke wijze je je team kan managen. Hierbij houd ze je vooral een spiegel voor waardoor je eigenlijk zelf met de oplossingen komt. Dit traject is een aanrader voor elk bedrijf dat het beste in het team naar boven wil halen.”

Eric Wilderbeek

Eigenaar, Objectief Management

” De samenwerking met Tessa is vanaf dag √©√©n positief en opbouwend verlopen.¬†

Tessa heeft met haar methodiek Licht NL geholpen op het vlak van teamontwikkeling maar ook zeker een ieder op persoonlijk vlak.

Je merkt nu nog dagelijks dat de mensen werken en terug denken aan de handvaten die Tessa ons heeft geboden. 

Licht NL is dus nog meer een team geworden.”

Theo van der Velden

Eigenaar, Licht NL

Interesse om het beste uit je team te halen?

Tessa van Balen

Plan een moment in mijn agenda voor een  gratis strategie gesprek of neem contact met mij op via: