Ik zag het, ik voelde het, maar was zelf onderdeel van het team

 

Zo ontstond mijn drive om ondernemers met teams écht verder te helpen.

Tessa van Balen; Coach voor Ondernemers & Teams

Dit kan toch beter? Of in ieder geval anders

 

Leiderschap en teamontwikkeling. Voor mij was deze stap zo logisch. Tijdens mijn werk in de zakelijke dienstverlening zag ik het vaak al. Dit kan toch beter? Of in ieder geval anders. Zo hoefde het toch niet te gaan? Dat zat hem voor mij altijd al in teams en groepen.

Groepsdynamica: een fascinatie waar ik me vanaf dat moment nog meer in ben gaan verdiepen.

✔  Wat gebeurt er hier?

✔  Wat gebeurt er in een groep?

✔  Waarom doet hij dit of juist dat?

Zonder dat iemand ook maar iets hoeft te zeggen, is daar zoveel aan af te lezen. Dat is waar doelen als ‘alle neuzen dezelfde kant op’ en écht verbinding creëren met jouw ondernemersvisie vaak stranden.

Toen ik dat doorkreeg, besefte ik wat voor mij de meest logische keuze was. Ik zag wat er gebeurde. Ik voelde het, maar was zelf onderdeel van de groep. Dat zie ik nu ook goed bij ondernemers met teams. Je ziet een hoop gebeuren, maar bent zelf onderdeel van het geheel. Dat maakt het ontzettend lastig om te zien waar het vastloopt en vooral hoe je verder komt.

Dat vlammetje, laat dat lekker branden

 

Tessa van Balen; Coach voor Ondernemers & Teams

Waarom ik nu doe wat ik doe, is ook een stukje frustratie en passie in één. Al mijn hele leven zie ik hoe mensen al snel in een hokje worden geplaatst. Omdat je anders bent, anders reageert of anders leert. Omdat je eigenlijk zou moeten doen wat het geheel doet. Zo zonde, want iedereen is ergens goed in. Dat wat er in jou zit, dat vlammetje: laat dat alsjeblieft lekker branden.

Dat geldt voor jou, voor mij, maar ook voor iedereen in je team. Op die manier geloof ik dat iedereen op zijn of haar plek terecht komt. Hoe zonde zou het zijn als je niet al die tijd gedaan hebt wat je echt leuk vindt? Waar je volledig tot je recht komt. De “had ik maar…” achteraf.

“Ik wil dat ze met plezier aan het werk gaan”

Als een ondernemer dat bij mij aangeeft, bloeit die passie op. Dat probeer ik er ook altijd uit te krijgen.

(Terug) vinden waar je het uiteindelijk allemaal voor doet

Vanuit die kennis en ervaring ontstond mijn missie: ondernemers en hun teams écht verder helpen.

Ervoor zorgen dat een team vol energie en positiviteit bijdraagt aan de groei van het bedrijf. Maar er ook voor zorgen dat ieder individu plezier uit zijn of haar werk haalt. Zodat jij als ondernemer de vrijheid (terug)krijgt om te ondernemen en leiding te geven op een manier die bij jou past.

Jij bent niet voor niets je eigen bedrijf gestart

Plan een strategiesessie

Dus, wat is de reden dat jij ondernemer bent geworden?

Waar wil je heen met je groeiende bedrijf en wat weerhoudt je op dit moment om stappen te zetten?

Tijdens een strategiesessie maak ik graag kennis met jou, je bedrijf en de visie die jij voor ogen hebt.